Празник на Пловдивския гарнизон

  На 4 юли с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, Негово Високопреподобие архимандрит Максим - епархийски духовен надзорник, отслужи заупокойна молитва пред паметника на Гюро Михайлов и неговите храбри другари на площад „Централен” в Пловдив за упокоение във вечността на всички доблестни български воини, загинали в изпълнение на воинския си дълг за вярата и освобождението на отечеството.

Заупокойната молитва се състоя по време на тържествената заря-проверка, с която бе отбелязан бойният празник на Пловдивския гарнизон.

В съслужение с архимандрит Максим бяха: йеромонах Дамян, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - протосингел на Пловдивска митрополия, свещеноиконом Деян Стоенчев - духовен надзорник, и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Песнопенията изпълни митрополитският хор "Св. ап. Ерм" с диригент протопсалт Георги Радев.

На празника присъстваха: командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев, кметът на Пловдив г-н Костадин Димитров, областният управител на Пловдивска област проф. д-р Христина Янчева, народните представители г-н Николай Марков и г-н Дарин Георгиев, директорът на РДПБЗН-Пловдив старши комисар Васил Димов, председателят на Военния съд в Пловдив полк. Асен Шопов, кметът на Куклен г-жа Мария Белчева, кметът на Батак г-н Георги Харизанов, командири и началници на военни формирования, офицери и сержанти от запаса и резерва, кметове на общини, представители на местната власт и стопански ръководители.

Архимандрит Максим се обърна към всички с вдъхновено слово и благопожела на военнослужещите Божието благословление, живот в мир, в благоденствие, в земно щастие и небесно спасение, и преподаде на всички архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай.

Многолетствие провъзгласи митрополитският протодякон Илиян Александров.

С приветствени слова към воините от представителните подразделения се обърна командирът на СКСО ген.-майор Явор Матеев.

Честването на бойния празник на Пловдивския гарнизон завърши с поднасяне на венци и тържествена заря-проверка.

Снимки