Посрещаме част от покрова и одеждите на Света Богородица от Русия и копие на чудотворната икона на Св. Богородица „Всецарица” от Св. Гора, Атон на 16 юли 2017 г.

DSC 5066aaa         

По покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в навечерието на празника на митрополитския храм „Света Марина” в гр. Пловдив, на16 юли 2017 г. в 18:00 ч. в катедралния храм „Успение Богородично” в гр. Пловдив ще бъдат посрещнати част от покрова и одеждите (ризата) на Света Богородица, донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет „Св. Йоан Богослoв”. Също така от Света Гора – Атон ще бъде донесено  и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Св. Богородица -  „Всецарица”, след което в литийно шествие светините ще бъдат пренесени до Митрополитския храм „Света Марина”, където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ.  От 18.30 ч. ще започне празничната архиерейска вечерня.

     На 17 юли 2017 г., когато се чества паметта на света великомъченица Марина, в едноименния митрополитски храм в 9.00ч. Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще възглави светата Литургия по повод празника в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

      На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на св. Богородица и памук, осветени на светините, и ще бъде помазван с елей за здраве и благословение.