Новини

Водосвет по случай завършването на стажантите от ЦСПП - Пазарджик

dsc07329На 13-и декември в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в град Пазарджик се състоя тържествената церемония по случай завършване курса за първоначална професионална подготовка на 35 стажанти от структурите на Дирекция „Жандармерия“ в страната.

По традиция и по покана на ректора на Академията церемонията започна с тържествен водосвет. С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай последованието беше отслужено от Негово Преосвещенство Константийския епископ Яков, викарий на митрополита. С архиерея съслужиха прот. Боян Кочев, секретар на Пазарджишка духовна околия dsc07344и служащите в катедралата на града свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров. Духовниците се помолиха на Всеподателя Бога да благослови доброто начинание на най-новите пазители на законността и мира в Отечеството ни. След това епископ Яков поръси новоназначените служители на МВР и бойните им знамена със светена вода.

На тържеството присъстваха ректорът на АМВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и неговият заместник комисар доц. д-р Добромир Доков, комисар Петър Антиев – заместник директор на Дирекция „Жандармерия“, комисар Борис Танев – директор на ЗЖУ-София, комисар Красимир Иванов – директор на ЦСПП-Казанлък и комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Пазарджик. Сред официалните гости беше и народният представител Маноил Манев – член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

dsc07382Поздравително слово към бъдещите служители произнесе народният представител Маноил Манев. Стажантите, завършили обучението си с отличен успех, бяха наградени с грамоти от старши комисар Неделчо Стойчев и от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков.

В края на церемонията завършилите 6-месечния курс на обучение положиха клетва по “Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР" за спазване законите на страната и етичните норми в МВР.

В двора на полицейския център дойдоха много родители, близки и приятели на завършващите стажанти.