Новини

Водосвет в училище "Васил Левски" с. Звъничево

 

    dsc01055 За втора поредна година, с благословението на Пловдивския митрополит Николай, Константийският епископ Яков, викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия посети и благослови децата от ОУ „Васил Левски“ в село Звъничево, по покана на директора на училището г-жа София Банкина.

  Гостите бяха посрещнати от деца в народни носии, които го приветстваха с „Честит Димитровден“, поднасяйки му пита със сол и мед. Всеки от класовете беше приготвил почерпка по повод празника на светеца, който е и празник на селото.dsc01029

  Всички деца заедно казаха Господнята молитва „Отче наш...“, след което владиката отслужи водосвет за здравето и благоденствието на учениците и техните преподаватели. В съслужение с него бяха прот. Боян Кочев и дякон Николай Ангелчов.

  Епископ Яков поръси всички присъстващи и цялото училище със светена вода. Той благопожела на децата здраве, дълголетие и духовно израстване за благото на Отечеството и народа ни.

  От името на училищното ръководство г-жа Банкина благодари на владиката за вниманието и зарадва архиерея и присъстващите с новината, че от тази година в училището ще започне преподаването на Вероучение.

  Бог да благослови доброто начинание!